KMI waarschuwt voor gladde wegen

KMI waarschuwt voor gladde wegen

Deze namiddag worden de opklaringen breder maar in het westen blijft het waarschijnlijk grijs en nevelig met lokaal nog wat motregen. Maxima rond 2 graden. Het KMI waarschuwt voor gladheid: vooral over het westen van het land valt er lokaal sneeuw met gevaar voor gladde wegen. Volgende nacht blijft de kans op lokale gladheid bestaan over gans het land door aanvriezende natte weggedeelten. Morgen is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met vooral over de oostelijke landshelft kans op wat lichte sneeuwval. De maxima schommelen in Vlaanderen rond het vriespunt en over de Hoge Venen wordt het niet warmer dan een graad of -2.

Zaterdag is het vaak grijs met eerst nog kans op wat winterse neerslag, later wordt het waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt naar 4 tot lokaal 8 graden. Tegen het einde van de dag kunnen er nieuwe buien opduiken vanaf het zuidoosten. Er waait een zwakke tot matige oost- tot noordoostenwind.

Zondagmorgen is er eerst nog een buienkans over het westen, maar daarna is het overal droog met breder wordende opklaringen. Maxima van 5 tot 10 graden.

Volgende week blijven de maxima op hetzelfde niveau en is er regelmatig zon. ’s Nachts echter blijft het licht vriezen op de meeste plaatsen. Woensdag en donderdag kunnen er meer wolkenvelden opduiken over het westen.

bron: Belga