Brazilië stuurt versterking naar door geweld geplaagde staat

De Braziliaanse regering heeft woensdag aangekondigd 550 extra troepen te sturen naar de zuidoostelijke staat Espirito Santo, waar een politiestaking dit weekend een uitbraak van geweld veroorzaakte.

Hoewel dinsdag de rust terugkeerde na het geweld van het voorbije weekend, oordeelde gouverneur César Colnago woensdag dat de 1.200 manschappen ter plaatse “niet volstaan” om de publieke orde te bewaren.
“Om onze veiligheid te verzekeren, op het moment dat inwoners zich niet meer kunnen verplaatsen en bijna opgesloten zitten thuis, vragen we bijkomend personeel van de strijdkrachten”, zei hij op een persconferentie in Vitoria, de hoofdstad van de staat. “We zullen deze crisis te overwinnen”, verzekerde hij.
Raul Jungmann, de minister van Defensie, kondigde aan dat aan de 550 extra militairen ook een honderdtal leden van de nationale veiligheidstroepen zullen worden toegevoegd. “Vandaag begint de situatie te normaliseren, met een daling van het aantal moorden tot gevolg. Het gevoel van onveiligheid begint te verdwijnen, zodat mensen hun activiteiten weer op kunnen nemen”, zei de minister in een verklaring.
Sinds zaterdagavond blokkeren de families van de politieagenten de toegang tot de politiekantoren, om een loonsverhoging en betere werkomstandigheden voor de politieagenten te vragen. Zelf hebben zij niet het recht om te demonstreren.

Bron: Belga