Indiaas schoolboek suggereert om kittens te verstikken

Foto Pexels

Een schoolboek heeft oproer veroorzaakt in India. Een van de experimenten in het boek leidt immers tot de dood van een kat. 

De passage uit ‘Our Green World: Environment Studies’ gaat volgens BBC News als volgt: “Plaats twee kittens in aparte dozen, één met luchtgaatjes en één zonder, en sluit ze. Open de dozen opnieuw. Wat zie je? De kat in de doos zonder gaatjes is gestorven.”

Het boek, dat gebruikt zou worden in honderden privéscholen, wil zo aantonen dat lucht noodzakelijk is voor leven. Heel wat scholen hebben al beseft dat er betere manieren zijn om dat aan te tonen en hebben de pagina al geschrapt.

Online is er heel wat commotie ontstaan, nadat de inhoud zijn weg vond naar het internet. Bij Indian Express heeft de uitgever al beloofd dat de pagina geschrapt wordt voor de volgende editie van het boek.

“Een ouder heeft ons enkele maanden geleden al gebeld om te vragen om de tekst te verwijderen, omdat die schadelijk is voor kinderen. We hebben alle boeken toen teruggeroepen bij de verdeelpunten en zullen volgend jaar een verbeterde versie op de markt brengen,” aldus Parvesh Gupta van PP Publications.