Gouden Schoen 2016 - Leon Bailey lost Tielemans af als Belofte van het Jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voormalig Racing Genk-winger Leon Bailey is woensdag op het 63e gala van de Gouden Schoen in Lint verkozen tot Belofte van het Jaar. De negentienjarige Jamaicaan volgt Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans op, die de voorbije twee jaar met de prijs aan de haal ging. Zijn broer Kyle Butler nam de prijs in ontvangst in Lint.

Voor Bailey is het al de tweede bekroning: in mei kreeg hij op het gala van de Profvoetballer van het Jaar eveneens de trofee voor de beste belofte. De Jamaicaan was vorig jaar dan ook ontegensprekelijk het grootste talent op de Belgische voetbalvelden. In de heenronde van dit seizoen blonk hij met acht doelpunten en tien assists meer dan eens uit voor de Limburgers. Voor vier van die treffers tekende Bailey dan ook nog eens in de uitstekende Europa League-campagne van zijn team, hetgeen de zichtbaarheid van zijn prestaties alleen maar vergrootte en heel wat buitenlandse clubs deed watertanden.

In België zal het dus voor hem bij twee prijzen blijven, tijdens de wintermercato besloot hij na een transfersoap de Genkse Luminus Arena toch te verlaten. In navolging van zijn maatje Wilfred Ndidi die een droomtransfer naar Leicester versierde, verkaste Bailey uiteindelijk voor ongeveer 13,5 miljoen euro naar het Duitse Bayer Leverkusen, waar hij een contract tot medio 2022 tekende. In de Bundesliga vierde hij vorig weekend zijn debuut al tegen HSV.

.

bron: Belga