Fotograaf brengt ongewild ‘zeemonster’ in beeld

Foto Pixabay

Amateurfotograaf Michael Green heeft op vakantie onbewust een zeemonster gespot. Hij ontdekte het pas maanden later toen hij nog eens door zijn foto’s bladerde.

Het zal je maar overkomen: je maakt een foto en achteraf merk je dat er een monster op de achtergrond staat. Het overkwam de fotograaf Michael Green. Tijdens zijn vakantie in juli 2016 zag hij een koppeltje staan op de Henre Bay Pier in Kent, Engeland. Green besloot een foto van het stel te maken. Het is pas maanden later dat hij het vreemde wezen ontdekte.

Green zit in een fotoclub en maakte zeven foto’s van het koppeltje. “Ik dacht dat het thema ‘liefde’ wel eens aan bod ging komen”, zegt hij. “Dit was de tweede van de zeven foto’s en op de andere zag ik niets vreemds.” Michael dacht eerst dat het een dolfijn was, maar hoe langer hij keek, hoe meer hij een zeemonster zag.


In werkelijkheid gaat het niet om een monster zoals Michael dacht, maar om een zeemeeuw die toevallig voorbijvloog. Doordat de vleugels zo geplaatst zijn, lijkt het alsof ze de bek van een monster vormen.