Daan-drumster Isolde Lasoen gaat op tournee met Agnes Obel

Belga / N. Maeterlinck

Isolde Lasoen gaat drie weken op tournee met de Deense zangeres Agnes Obel. Isolde is de drumster bij Daan, maar werkt ook samen met allerlei andere artiesten. 

Binnenkort gaat de 37-jarige Lasoen drie weken naar Noord-Amerika met de singer-songwriter Agnes Obel, bekend van wereldhit ‘Riverside’.

“Zes jaar geleden had ze Daan bezig gezien”, aldus Lasoen op Studio Brussel. Daan mocht wat later solo mee als haar voorprogramma.” Maar Obel was Lasoen niet vergeten. “Haar huidige percussioniste/zangeres kan drie weken niet mee. Daarom heeft ze mij gevraagd. Echt op tournee gaan en in het buitenland van hier naar daar trekken, heb ik nooit gedaan. Dit is wel spannend. Een beetje stresserend ook.”

Toekomstplannen

Mogelijk komt er zelfs een vervolg aan de samenwerking tussen de twee. “Het zijn drukke tijden, maar Obel heeft me ook al gevraagd voor haar Europese tournee. We zullen zien of het zo ver komt. Ik ga alles hier in België niet zomaar laten vallen.” De Belgische heeft verschillende projecten lopen. Ze heeft net een eigen plaat opgenomen en treedt op met haar band Isolde & Les Bens.