Ochtendspits rond Brussel draait in de soep door kettingbotsing in Jette

door
Belga
Leestijd 1 min.

De ochtendspits rond Brussel draait vanmorgen volledig in de soep door een minikettingbotsing op de Brusselse buitenring ter hoogte van Jette. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om de ring te mijden. Op de buitenring is er een wachttijd van meer dan twee uur. Het is aanschuiven vanaf Wezembeek-Oppem. De minikettingbotsing gebeurde rond 7 uur. Er moesten vijf voertuigen getakeld worden en er was maar één van de drie rijstroken vrij. Net voor 9 uur liet het Verkeerscentrum weten dat de buitenring weer volledig vrij is ter hoogte van Jette.

"Het ongeval zorgt voor problemen in de wijde omgeving", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Op de binnenring ontstond vrij snel een kijkfile, en daarnaast is het zeer lastig op alle toekomende snelwegen." Dat is zo op de A12, waar het aanschuiven is van Wolvertem tot Strombeek-Bever, en op de E40 vanuit Gent, waar er een file staat vanaf Aalst.

Daarnaast was er nog een ongeval met vier voertuigen in Sint-Stevens-Woluwe, in de richting van Luik. Daar moesten drie voertuigen worden getakeld, maar de weg is er sinds ongeveer 08.45 uur weer vrij.

bron: Belga