Copa del Rey - Barcelona heeft genoeg aan draw tegen Atletico en mag naar finale, rood voor Carrasco

door
Belga
Leestijd 1 min.

Barcelona heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. Barça had in de terugmatch van de halve finales genoeg aan een gelijkspel tegen Atletico Madrid (1-1), het had vorige week de heenmatch in de hoofdstad immers met 1-2 gewonnen. Atletico begon enthousiast aan de match, maar de Barcelona-defensie stond pal. Suarez (43.) nam even voor rust alle spanning weg met de 1-0. Toen thuisspeler Sergi Roberto iets voor het uur tegen zijn tweede gele kaart aanliep, kregen de Madrilenen opnieuw hoop. Maar ook Rode Duivel Yannick Carrasco, in de basis gestart bij Atletico, werd even later uitgesloten met dubbel geel. Toch maakte Atletico, via Gameiro (83.), nog gelijk. Een mirakel zat er echter niet meer in, ondanks nog een uitstuiting van Suarez.

Celta de Vigo en Alaves strijden om de andere plaats in de finale. De heenmatch tussen beide teams eindigde vorige week op 0-0. De return staat morgen/woensdag op het programma.

In Duitsland bekert Bayern München verder in de DFB-Pokal. De titelhouder klopte in de achtste finales Wolfsburg, met Koen Casteels in doel, met 1-0. Douglas Costa (17.) scoorde het enige doelpunt van de partij.

Ook Borussia Mönchengladbach mag naar de volgende ronde. Borussia, met Thorgan Hazard negentig minuten op het veld, versloeg tweedeklasser Greuther Fürth met 0-2. Wendt (12.) en Hazard (36., op penalty) maakten de goals.

bron: Belga