Belgen in het buitenland - Man Utd behoudt uitzicht op top vier na ruime zege bij Leicester

Uittredend kampioen Leicester City heeft zondag op de 24e speeldag van de Premier League een 0-3 nederlaag geleden tegen Manchester United. De Mancunians maken zo dankbaar gebruik van het puntenverlies van Arsenal en Liverpool om opnieuw iets dichter bij de top vier te sluipen. Leicester heeft als zestiende nog maar één punt meer dan Hull, dat op de eerste degradatieplaats staat. Op slag van rust brachten Mkhitaryan (42.) en Ibrahimovic (44.) Manchester United op twee minuten tijd op een dubbele voorsprong. Leicester kon niet reageren en kreeg via Mata (49.), meteen na rust, al een derde goal om de oren. Marouane Fellaini mocht het laatste kwartier nog volmaken, maar de 0-3 bleef op het bord staan.

Sébastien Pocognoli stond opnieuw in de basis bij Brighton, dat op de 30e speeldag van de Championship met 3-3 gelijkspeelde bij Brentford. Pocognoli, die de afgelopen weken een basisplaats veroverde, kon vroege goals van Jota (15.) en Dean (22.) niet verijdelen. Na rust kwam Brighton nog terug in de wedstrijd. Eerst miste Vibe (57.) een penalty voor de thuisploeg, waarna March (75.) en Duffy (78.) de stand nog in evenwicht trokken. Diep in de blessuretijd (90.+4) leek Kerschbaumer de thuisploeg de zege te bezorgen, maar Hemed (90.+7) trok in de allerlaatste seconde de stand toch nog in evenwicht. Brighton verzuimt door het gelijkspel opnieuw over het Newcastle van Matz Sels te springen in de stand. De Magpies tellen nu één punt meer. Brentford staat dertiende.

Guillaume Gillet en FC Nantes gingen op de 23e speeldag van de Ligue 1 met 0-2 onderuit tegen Nancy. Gillet stond de hele wedstrijd tussen de lijnen, maar kon goals van Dia (50.) en Cetout (64.) niet verhinderen. Nancy springt door de zege over Nantes naar de elfde plaats. Gillet en co staan veertiende.

Stefano Marzo en Heerenveen hebben op de 21e speeldag van de Eredivisie geen punten kunnen rapen op het veld van FC Utrecht. Ludwig zorgde na 25 minuten voor de enige treffer van de partij. In het slot liepen Larsson (83.) voor Heerenveen en doelpuntenmaker Ludwig (88.) nog tegen rood aan, maar dat veranderde niets aan de uitslag. Stefano Marzo speelde bij de bezoekers de hele wedstrijd op de rechtsachter. Utrecht springt in de stand over Heerenveen naar de vierde plaats.

Geoffrey Mujangi Bia mocht na de rust invallen in Young Boys-FC Sion (3-1) op de 19e speeldag van de Zwitserse Super League. De bezoekers stonden op dat moment dankzij Rochat (33.) en Hoarau (40.) al twee goals in het krijt. Schick (50.) maakte daar al snel drie doelpunten van en legde de wedstrijd zo in een definitieve plooi. Akolo (65.) kon, op assist van Mujangi Bia, enkel nog milderen voor Sion. Young Boys blijft na de zege tweede, Sion vierde.