Lukaku scoort vier keer en is nieuwe topschutter in Premier League

Everton heeft op de 24e speeldag van de Premier League een 6-3 zege geboekt tegen Bournemouth. Romelu Lukaku dikte met vier treffers zijn doelpuntenaantal in de Premier League aan tot 16 en wordt zo alleen topschutter. Zijn eerste treffer lag na nauwelijks dertig seconden tegen de touwen. Romelu Lukaku kon zaterdag opnieuw nauwelijks afgestopt worden in Goodison Park. Lukaku bracht de Toffees al na dertig seconden op voorsprong met een mooie krul. Dat doelpunt is een evenaring van het snelste doelpunt ooit in de Premier League, in oktober gescoord door Pedro (Chelsea). Na 24 minuten zette Lukaku McCarthy met assist op weg naar de 2-0 en op het halfuur profiteerde hij nog van een misverstand in de bezoekende defensie om Everton nog voor de pauze op een driedubbele voorsprong te zetten.

Na rust zorgde King met twee goals (59. en 70.) even voor spanning, maar opnieuw Lukaku (83. en 85.) legde met nog twee goals de wedstrijd in een definitieve plooi. Arter (90.) en Barkley (90.+4) beëindigden de doelpuntenkermis op 6-3. Kevin Mirallas mocht twintig minuten voor tijd invallen bij de thuisploeg. Everton blijft in het klassement zevende, Bournemouth staat veertiende.