Belgen in het buitenland - Kane bezorgt Tottenham zuinige zege tegen Middlesbrough

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tottenham heeft zaterdag een goede zaak gedaan in de strijd om de tweede plaats in de Premier League. De Spurs wonnen op de 24e speeldag met 1-0 van Middlesbrough, dankzij een penaltydoelpunt van Harry Kane. Met Toby Alderweireld en Mousa Dembélé en zonder de geblesseerde Jan Vertonghen in de basis had Tottenham het niet makkelijk tegen Middlesbrough. De troepen van coach Mauricio Pochettino hadden voortdurend de bal, maar het was wachten tot Son in de 58e minuut werd neergehaald in de zestien. Harry Kane zette zich achter de bal en bezorgde de Spurs een zuinige 1-0 zege. In de stand staat Tottenham nu alleen tweede, op negen punten van leider Chelsea. Middlesbrough is vijftiende.

Atletico Madrid boekte op de 21e speeldag van de Primera Division een eenvoudige 2-0 zege tegen Leganes. Yannick Carrasco mocht bij de thuisploeg op het uur invallen. Op dat moment had Fernando Torres (15. en 51.) de Madrilenen al op een dubbele voorsprong gezet. Atletico blijft in de stand vierde, op zeven punten van stadsrivaal Real Madrid dat ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Leganes staat zeventiende.

Emmerik De Vriese geraakte met Ermis op de 22e speeldag van de Cypriotische eerste klasse niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Nea Salamis. De Vriese speelde de hele partij. Ermis blijft door de puntendeling zesde, Salamis staat zevende. De eerste zes plaatsen zich op het einde van de reguliere competitie voor een minicompetitie naar het voorbeeld van de Jupiler Pro League.

bron: Belga