“Johnny Depp leefde ver boven zijn stand”

AFP / K. Winters

Voormalige managers van Johnny Depp beweren dat hij jarenlang ver boven zijn stand leefde, wat zijn slechte financiële situatie heeft veroorzaakt. Ze reageren hiermee op de schadevergoeding van meer dan 25 miljoen dollar (zo’n 23 miljoen euro) die de acteur eist van The Management Group (TMG), die zeventien jaar lang zijn belangen behartigde.

“TMG heeft alles gedaan om Depp tegen zichzelf te beschermen en om hem financieel solvabel te houden. Maar uiteindelijk had TMG niet de macht om de uitgaven van Depp of tal van zijn slechte gewoonten te controleren of hem te dwingen om wijzere financiële beslissingen te nemen.” Dat staat volgens Deadline te lezen in de gedeponeerde rechtbankstukken.

De 53-jarige ‘Pirates of the Caribbean’-acteur beschuldigt zijn voormalige zaakwaarnemers ervan dat ze geen belasting betaalden, zonder toestemming leningen verstrekten en veel te veel geld betaalden voor allerlei diensten. Ze zouden zelf meer dan een miljoen dollar per jaar hebben opgestreken en de slechte financiële positie van Depp verborgen hebben gehouden. Ook deze aantijgingen zijn volgens de managers onjuist.