Publifin - Paul Furlan zit eerste gemeenteraad voor na ontslag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Paul Furlan (PS) heeft dinsdag opnieuw, en onder applaus, de gemeenteraad van Thuin (Henegouwen) voorgezeten als burgemeester, enkele dagen na zijn ontslag als Waals minister van Lokale Besturen, Huisvesting, Sportinfrastructuur en Energie in de Publifin-affaire. Voor Furlan was het een "speciale zitting" en hij voelde zich "opnieuw thuis". "Jullie weten dat Thuin mijn passie is", zei de gewezen minister die voor het overige niet inging op de Publifin-affaire.

Rond de Luikse intercommunale Publifin hangt sinds eind december een schandaalsfeer, nadat bekend raakte dat bepaalde lokale mandatarissen er royale vergoedingen kregen, vaak zonder dat er prestaties tegenover stonden. Paul Furlan, als voogdijminister al betrokken bij de zaak, wordt pas echt mee in het bad getrokken door zijn adjunct-kabinetschef Claude Parmentier. Parmentier zou sedert juni 2013 zowat 153.000 euro bruto aan vergoedingen van Publifin-filiaal Nethys hebben ontvangen.

Hoewel de PS Furlan niet wil laten vallen, ondanks druk van de oppositie, die zelfs een motie van wantrouwen indient, neemt Furlan alsnog ontslag op 26 januari.

bron: Belga