Dertiger veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor verkrachting partner van vader

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een 38-jarige man uit Schilde, die in 2010 de toenmalige partner van zijn vader had verkracht, is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden met uitstel. De man had ook een oudere ex-vriendin aangerand. De dertiger gaf de seksuele betrekkingen met zijn vaders partner toe maar beweerde dat de vrouw erin had toegestemd. Die versie werd door het hof van beroep van tafel geveegd. De verkrachting vond plaats in december 2010, na een familiefeest. E.P. bracht de partner van zijn vader na dat feest terug naar haar woning in Overijse en mocht daar, omwille van de overvloedige sneeuwval, blijven slapen. 's Nachts was hij echter naakt in het bed van de vrouw gekropen, waarna hij haar had verkracht. De vrouw diende pas maanden later klacht in omdat ze tevergeefs hoopte de zaak in familiekring op te lossen. Volgens de dertiger deelde hij inderdaad de lakens met de vrouw maar had ze daar eerst in toegestemd.

De man werd ook beschuldigd van de aanranding op een ex-vriendin. Ook daar mocht hij blijven slapen, op de zetel, en ook daar had hij zich 's nachts aan de vrouw opgedrongen. Die kon zich echter uit de voeten maken en liep naar de politie. Volgens de verdediging van E.P. was dat verhaal uit de lucht gegrepen.

Het hof van beroep zag geen reden om aan de verklaringen van beide vrouwen te twijfelen en oordeelde dat E.P. schuldig was aan verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. Omdat de feiten enkele jaren geleden plaatsvonden en het lang had geduurd voor het tot een proces kwam, kreeg de dertiger wel een celstraf met uitstel.

bron: Belga