Sanne Cant viert wereldtitel met Nederlandse meisjes

Sanne Cant viert wereldtitel met Nederlandse meisjes

Sanne Cant vierde gisterenavond haar wereldtitel met de Nederlandse dames. Dat vertelde de kersverse wereldkampioene vanochtend tijdens een persmoment. “Het was een fijne avond”, sprak ze, “ik heb me goed geamuseerd”. Na de dopingcontrole gisteren trok Cant richting het Belgische ploeghotel waar ze haar wereldtitel kort vierde met een glaasje. “Daarna heb ik iets gegeten op restaurant met de ploeg en de sponsors en dan nog met de Nederlandse ploeg een paar glaasjes gedronken. Marianne Vos was ook van de partij. Het was een plezante avond.”

Geen feestje dus met de Belgische vrouwen. “Er was niet meteen iets voorzien in het Belgische hotel”, aldus Cant. “Dat is ook de gewoonte: als we op zaterdag koersen, moet je ook op zaterdagavond naar huis en dat was nu niet anders.” “Wij hebben Sanne opgevangen met de ploeg”, sprong manager Philippe Roodhooft in, “ze heeft vannacht in ons hotel geslapen. Wij hadden iets voorzien, ongeacht of ze nu wel of niet een titel zou behalen”, merkte hij fijntjes op.

“Ik schrik nog altijd van de hoeveelheid berichtjes die ik krijg”, zegt ze bijna 24 uur later, “het is echt fijn om zo veel appreciatie te krijgen. Deze titel betekent enorm veel voor mij. Ik heb eindelijk iets gerealiseerd waar ik al jaren van droom, waar ik al jaren hard voor werk. Al een paar keer lukte het me niet om die titel te pakken, nu wel. Dat is ongelooflijk, temeer ook omdat het deelnemersveld echt wel sterk was en Marianne Vos was er ook bij. Ik heb er nog altijd weinig woorden voor.”

Cant hoopt dat haar regenboogtrui inspirerend zal werken voor de jeugd. “Ik heb jarenlang moeten knokken, cross al van jongs af en moest heel vaak karakter tonen. Het veldrijden stelde 10, 12 jaar geleden niet veel voor bij de meisjes. Ik heb het zien groeien en denk dat ik ook heb bijgedragen aan de populariteit van de sport. Ik hoop dat de vrouwencross nu nog meer waardering kan krijgen. We hebben al een lange weg afgelegd, meer en meer komt er verandering en dat vind ik wel belangrijk.”

Cant vertoeft ook vandaag nog in Bieles. “Ik blijf vandaag bij de sponsors en de ploeg en daarna ga ik supporteren voor Mathieu van der Poel.”

bron: Belga