Regen en wind op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanavond en vannacht trekt een vrij actieve regenzone over ons land, met 5 tot 10 mm neerslag. De wind wakkert aan, met rukwinden van 40 tot 65 km/h, aldus het KMI. Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog. Morgen blijft het grijs met in de voormiddag nog motregen of lichte regen bij tussenpozen over de ruime oostelijke helft van het land. Morgenochtend kunnen aan de kust nog enkele geïsoleerde buitjes vallen. Na de middag blijft het zwaarbewolkt, met enkel ten zuiden van Samber en Maas nog wat lichte neerslag. De maxima schommelen tussen 3 en 6 graden in de Ardennen en tussen 7 en plaatselijk 11 graden elders. Morgennacht blijft het zwaarbewolkt. In Hoog-België, en later ook in de streken nabij de Franse grens, valt wat lichte neerslag. De minima liggen tussen 1 en 5 graden.

Dinsdag is het grotendeels bewolkt met af en toe lichte regen of motregen en maxima rond 8 graden in het centrum van het land. Woensdag wordt betrokken met perioden van lichte regen bij 11 graden. Donderdag is het veelal droog en zijn er enkele opklaringen bij een zachte 11 graden. De nacht van donderdag op vrijdag trekt een regenzone van west naar oost. Vrijdag is een grotendeels droge dag al vergroot tegen het einde van de dag de kans op regen vanaf het westen. Er zijn enkele zonnige perioden mogelijk en het is nog steeds zacht met zo'n 10 à 11 graden.

Tijdens het weekend trekken er soms vrij actieve regenzones door het land en is het vrij winderig met vooral op zaterdag rukwinden rond 90 km/h. Zaterdag is het nog zo'n 9 graden, zondag nog zo'n 8 graden.

bron: Belga