Brits restaurant pakt uit met afhaalmaaltijd van 1.100 euro

Foto Deliveroo

Een maaltijd laten leveren of afhalen is vaak de gouden middenweg tussen zelf moeten koken en een iets duurder restaurantbezoek. Een Londens restaurant breekt die trend, met een afhaalmaaltijd van 950 pond (1.100 euro).

The Drama Kitchen in Londen is een pop-uprestaurant dat zich laat inspireren door twaalf tv-reeksen die in 2017 op het kanaal Sky Atlantic te zien zijn. Onder andere ‘Game of Thrones’ en ‘Twin Peaks’ passeren er de revue.

Een opvallende reeks op het menu is ‘Billions’, een drama over een steenrijke investeerder en een bemiddelde openbare aanklager, die gespecialiseerd is in financiële misdrijven. Een peperduur gerecht kan dus ook niet ontbreken.

Dat krijgen eters ook met ‘The Billionaire’. Voor maar liefst 950 pond (1.100) krijg je Schotse kreeft, Russische kaviaar, Franse zwarte truffel en een dure fles Taiwanese whiskey, een favoriet van één van de personage uit de tv-serie. Kers op de taart is eetbaar 23-karaats bladgoud. Dat alles zou gepresenteerd worden op een gouden schotel, met de nodige dramatische flair.

Het kostje zou enkel verkrijgbaar zijn via Deliveroo, waardoor het waarschijnlijk ook één van ’s werelds duurste afhaalmaaltijden is.