Eter krijgt 30 dollar korting nadat rat over haar voeten loopt

Een Amerikaans restaurant heeft een slechte beurt gemaakt online. Nadat een klant een rat had gezien, gaven ze een letterlijke “RAT GEZIEN”-korting van 30 dollar op de rekening. 

Een rat zien trippellen in een restaurant is waarschijnlijk genoeg om je eetlust te verliezen. Laat staan dat je nadien nog zin hebt om de rekening te betalen. Toch zat er voor vier Amerikaanse eteres niet anders op. Nadat ze het knaagdier hadden gemeld aan een ober, kregen ze geen verontschuldigingen van de manager.

Zelfs hun maaltijd was niet gratis. Toen ze de rekening kregen, zagen ze wel dat ze een korting hadden gekregen: letterlijk stond er “RAT GEZIEN”, -30,95 dollar (29 euro). De overige 92,5 dollar (87 euro) moesten ze wel nog betalen.

Foto Facebook

Een vriend van een van de restaurantbezoekers plaatste het bewijs op Facebook, waarna het verhaal opgepikt werd door media. “De manager heeft letterlijk geschreven wat de klant gezien of gerapporteerd heeft. Dat is niet de normale gang van zaken”, verklaart uitbater Kevin Fat bij News 10. De man is nu op zoek naar gasten om de zaak uit te klaren.

Na de klacht zou het restaurant ook een rattenvanger gebeld hebben. Die vond echter geen nest. Een voedselveiligheidsinspecteur kwam tot dezelfde conclusie. Waarschijnlijk is het knaagdier met het koude weer binnengelopen om vervolgens weer te worden weggejaagd.