Nieuw onderzoek tegen Berlusconi in ‘bunga bunga’-affaire

Nieuw onderzoek tegen Berlusconi in 'bunga bunga'-affaire

Er loopt een nieuw gerechtelijke onderzoek tegen de vroeger Italiaanse premier Silvio Berlusconi (80), zo melden Italiaanse media vrijdag. ‘Il Cavaliere’ wordt ervan verdacht, getuigen in het ‘bunga bunga’-proces te hebben omgekocht. De beschuldigingen tegen Berlusconi zijn niet nieuw. Het Openbaar Ministerie vermoedt al langer dat de ex-premier in totaal meer dan tien miljoen euro aan zwijggeld zou hebben betaald aan vrouwelijke sekswerkers, die tijdens het proces als getuige waren opgeroepen. Maar enkele Italiaanse kranten en het persbureau Ansa schrijven nu dat het parket in Milaan een nieuw onderzoek wegens omkoping heeft opgestart. De laatste transacties zouden volgens de media nog maar enkele maanden geleden hebben plaatsgevonden.

Berlusconi zou tijdens de ‘bunga bunga’-feestjes in zijn villa seks gehad hebben met minderjarige prostituees, onder wie ook de
Marokkaanse Karima El Mahrough, beter bekend als Ruby. De ex-premier werd aanvankelijk veroordeeld tot zeven jaar gevangenis en een levenslang verbod op de uitoefening van een politiek ambt. In beroep werd hij echter vrijgesproken, onder meer omdat niet kon worden bewezen dat Berlusconi wist dat Ruby nog minderjarig was.

bron: Belga