Pizza met buffelmozzarella en chorizo

Foto D. Otte

Wat heb je nodig ? (voor 1 pizza)

  • 1 bol buffelmozzarella
  • Paar blaadjes rucola
  • Handvol zwarte olijven
  • 50 gr chorizo
  • 2 el olijfolie
  • Gedroogde oregano

Voor het deeg:

  • 200gr bloem
  • 2 el olijfolie
  • 20gr verse gist
  • Snuifje zout


Voor de tomatensaus:

  • 1 ui
  • Blik gepelde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • Verse kruiden naar keuze (basilicum, oregano, peterselie, …)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snipper de ui fijn. Laat samen met de look even aanstoven in wat olijfolie. Voeg de tomaten uit blik toe en laat een uur of twee zonder deksel sudderen op een zacht vuur. Voeg voor het mixen fijngehakte kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Los de gist met een vork op in wat lauw water. Strooi de bloem op een hoopje op het werkblad en maak met je vingers een putje in het midden. Doe daar de gist, wat zout en een beetje olijfolie in. Kneed met je vingers tot je een ronde deegbal hebt. Leg die in een kom, bedek met een handdoek en laat het deeg een twintigtal minuten rijzen op een lauwe plaats. Het moet ongeveer verdubbelen qua volume.
  3. Rol het deeg met een deegrol uit. Bedek het rijkelijk met een laag tomatensaus. Beleg de pizza met schijfjes buffelmozzarella, chorizo en olijven. Kruid met peper, zout en wat gedroogde oregano. Besprenkel met olijfolie en bak de pizza een paar minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden. Leg de pizza helemaal onderin de oven op een bakplaat. Vlak voor het op dienen werk