Joachim Gérard verliest halve finale in enkelspel Australian Open

Joachim Gérard verliest halve finale in enkelspel Australian Open

De rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 3) is vandaag uitgeschakeld in de halve finale van het enkelspel op de Australian Open in Melbourne. De 28-jarige Belg verloor in twee sets (6-3, 7-6 (7/4)) van de Fransman Nicolas Peifer (ITF 5). Vorig jaar haalde Gérard nog de finale op de Australian Open, waar hij verloor van de Brit Gordon Reid, de nummer 1 van de wereld, tegen wie hij in zijn kwartfinale van gisteren nog verrassend won.

“Ik verdien een pak slaag”, aldus Gérard na de wedstrijd. “Ik had een beetje pijn aan mijn schouder bij de opwarming, waardoor ik geen backhand durfde slaan. Tijdens de wedstrijd heb ik niets speciaals gevoeld, maar ik had te veel schrik dat de pijn elk moment kon terugkomen. Ik bewoog niet meer en sloeg niet tegen de bal zoals ik dat had moeten doen. Ik heb mezelf in de problemen gebracht. Ik heb de tweede set nog geleid met 5-2, maar dat was niet voldoende. Ik ergerde me zelfs over de kanonschoten en de vliegtuigen die overvlogen voor Australia Day”, de Australische nationale feestdag.

Vandaag speelt Gérard nog samen met Reid de eerste ronde van het dubbelspel rolstoeltennis, die overeenkomt met de halve finales. Ze nemen het op tegen de Nederlander Maikel Scheffers en de Australiër Ben Weekes.

bron: Belga