Cora wil op termijn 120 banen schrappen (vakbond)

Cora wil op termijn 120 banen schrappen (vakbond)

Cora wil in België op termijn 120 voltijdse banen schrappen. Dat meldt Myriam Delmée van de socialistische bediendebond donderdag, na een vergadering bij de supermarktketen in Gosselies tussen directie en vakbonden. Daar kondigde de directie volgens de vakbondsvrouw ook een reeks andere maatregelen aan om de situatie van de groep te verbeteren. Dinsdag had de directie van Cora België in een ondernemingsraad nog een herkapitalisatie van 25 miljoen euro bevestigd. De directie van Cora België had eerder te kennen gegeven “niet de intentie te hebben om een plan voor collectief ontslag te lanceren”.
“Hetgeen ik vastgesteld heb tijdens de ontmoeting donderdag, is dat de directie toch 120 voltijdse banen wil schrappen. Ze wil dat doen via natuurlijk verloop, met reeds een impact op de cijfers vanaf dit jaar. Ik betwijfel nochtans of werknemers die 2,5 jaar geleden tijdens de voorgaande herstructurering geweigerd hebben om op te stappen, dat vandaag wel willen doen”, aldus Delmée.
De directie zou ook een reeks andere maatregelen aangekondigd hebben. “Het gaat misschien niet om een herstructureringsplan, maar het is echt een voorstel om de sociale verworvenheden in het bedrijf af te bouwen”, aldus de vakbondsvrouw.
Vrijdag zijn er verschillende algemene vergaderingen gepland in de winkels van de groep Cora.

bron: Belga