Charleroi en Zulte Waregem openen vrijdagavond speeldag 24

door
Belga
Leestijd 2 min.

De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op in de Jupiler Pro League. Terwijl Eupen en Standard vandaag nog tegen elkaar voetballen in de slotwedstrijd van speeldag 23, openen Charleroi en Zulte Waregem morgenavond al de volgende speeldag. Zulte Waregem won dinsdagavond nipt met 1-0 (dankzij een buitenspelgoal van Leye) tegen Moeskroen. Daardoor blijft Essevee met 46 punten stevig in het zog van leider Club Brugge (49) en eerste achtervolger Anderlecht (47). Charleroi deed met 1-2 winst in Oostende eveneens een uitstekende zaak en is voorlopig vijfde, waardoor de Karolo's volop meedoen voor play-off 1.

Het zwaartepunt van de 24e speeldag ligt op zondag. Om 14u30 ontvangt AA Gent in de Ghelamco Arena Club Brugge in een duel tussen de laatste twee kampioenen. De Buffalo's zakten na het doelpuntenloze gelijkspel in Lokeren naar de zesde plaats en hebben eigenlijk een zege nodig met het oog op de titelplay-offs. Club won gisterenavond moeizaam thuis van Waasland-Beveren (2-1) maar pakte zo wel een vijfde competitiezege op rij.

Zondag in de vooravond, om 18u, staat in het Constant Vanden Stockstadion het altijd geladen duel tussen Anderlecht en Standard op het menu. Paarswit blijft na de 2-4 winst in Westerlo in het spoor van Club, terwijl Standard als negende al 5 punten achterstand heeft op Gent, zesde in de stand. De Rouches kunnen mits winst in Eupen die kloof wel verkleinen. Eupen sluit de speeldag zondagavond af met een uitmatch bij rode lantaarn Moeskroen.

Zaterdag staan vier affiches op het programma met Kortrijk/Lokeren, de degradatietopper Waasland-Beveren/Westerlo, STVV/Oostende en Mechelen/Genk.

bron: Belga