Amerikaanse boeren voederen hun vee met Skittles

Een ongelukje met een vrachtwagen heeft een bizarre voedingsgewoonte voor vee aan het licht gebracht. Sommige Amerikaanse boeren zouden hun dieren voederen met snoepgoed.

De sheriff van Dodge County waarschuwde vorige week voor Skittles die van een vrachtwagen zijn gevallen. Opmerkelijk bij de melding is dat de ordedienst specifiek oproept om het gevallen snoep niet op te eten, omdat het bedoeld was als veevoer.

Een medewerker van Mars, de producent van Skittles, heeft aan BBC Newsbeat bevestigd dat ze ongebruikte producten doorverkopen, om ze laten verwerken tot veevoer. Het bedrijf verkoopt wel niet rechtstreeks aan boeren en zou de regels van de Amerikaanse regulatior voor voedselveiligheid volgen.

Newsbeat ontdekte ook dat het mogelijk is vee te voederen met het snoep, zolang andere ingrediënten worden toegevoegd. In het Verenigd Koninkrijk krijgen dieren ook koekjes of brood.

“Bijproducten van de voedselindustrie belanden vaak in veevoer. Dat is niet enkel veilig en voedzaam voor de dieren, ook duurzaam. Zo worden ingrediënten die anders afval zou zijn, gebruikt om het dieet van dieren een boost te geven’, aldus Tom Dracup van de Britse boerenbond aan de BBC.