VVSG biedt excuses aan voor “satirisch personeelskrantje”

VVSG biedt excuses aan voor "satirisch personeelskrantje"

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) betreurt dat een “intern ludiek personeelskrantje” dat werd gemaakt als afscheidscadeau voor haar algemeen directeur Mark Suykens, mensen zou kwetsen of beledigen. Dat was nooit de bedoeling, schrijft de VVSG vandaag in een mededeling. Vooral de N-VA, en met name burgemeester van Londerzeel Nadia Sminate, reageerde verbolgen op de folder. “De VVSG wil zich dan ook uitdrukkelijk excuseren bij de betrokkenen”, luidt het. In de folder werden enkele politici aan het woord gelaten over “de voordelen van gemeentefusies”. Vooral N-VA-politici werden op de korrel genomen. Bij een vijftien jaar oude foto van Nadia Sminate uit P-Magazine staat in een tekstballon: “Aan onze buurgemeenten: een fusie is voor jullie echt wel een happy ending. Daar sta ik persoonlijk garant voor”. In Het Nieuwsblad reageerden Sminate en N-VA-voorzitter Bart De Wever verontwaardigd.

“VVSG-medewerkers stelden op eigen initiatief de Markkrant samen, een intern, ludiek krantje, als afscheidscadeau voor hun directeur Mark Suykens”, die op 1 februari met pensioen gaat, zegt de VVSG. “Ook de coördinatie hiervan gebeurde door een aantal personeelsleden, hier was geen enkele opdracht of inhoudelijke sturing door directie of bestuursleden. Het is dus geen officiële VVSG-publicatie, dat was ook nooit de bedoeling.”

Het krantje is een en al satire, waarin de draak wordt gestoken met de politiek maar niet het minst ook met Mark Suykens zelf en met de eigen VVSG-organisatie, klinkt het nog. De VVSG excuseert zich en zegt “zoals steeds op een deskundige manier en vanuit het belang van de lokale besturen verder aan het publieke debat te willen deelnemen”.

bron: Belga