Terroristen van Brussel en Parijs overwogen ontvoering hooggeplaatsten

Terroristen van Brussel en Parijs overwogen ontvoering hooggeplaatsten

De terroristen van de aanslagen in Brussel en Parijs hebben ook overwogen om hooggeplaatste personen in België te ontvoeren. Het plan was om in ruil de vrijlating te vragen van verschillende terreurverdachten. Dat blijkt uit informatie afkomstig van de laptop die is gevonden bij een van de huiszoekingen vlak na 22 maart, meldt VRT Nieuws vandaag. Na de aanslagen op het metrostation Maalbeek en op Brussels Airport doorzochten de onderzoekers het appartement van de terroristen in de Max Roosstraat in Schaarbeek. Daarbij werd in een vuilnisbak een laptop gevonden. VRT Nieuws kon de hand leggen op het proces-verbaal van de analyse van die computer.

Uit gesprekken tussen de terroristen van Parijs en Brussel en een zekere Abu Ahmed in Syrië, die op die computer stonden, blijkt hoe er overwogen werd om verschillende hooggeplaatste personen in ons land te ontvoeren om zo de vrijlating van twee terreurverdachten te eisen. Het ging om Mohamed Bakkali, die de terroristen hielp door auto’s en huizen te huren, en Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag op het Joods Museum.

De audiobestanden wijzen volgens VRT Nieuws op het verband tussen de terroristen in Brussel en hun contacten in Syrië. Ook het verband tussen de daders van de aanslagen in Brussel en de dader van de aanslag op het Joods museum wordt andermaal bevestigd.

bron: Belga