AA Gent heeft Japanse spits Yuya Kubo beet

AA Gent heeft Japanse spits Yuya Kubo beet

AA Gent blijft bijzonder actief op de transfermarkt en heeft nu ook een Japanner kunnen strikken. De Buffalo’s versterkten zich met de 23-jarige aanvaller Yuya Kubo, die van het Zwitserse Young Boys Bern overkomt. De Japanse international tekende een contract voor 3,5 seizoenen, met zijn overgang zou een clubrecord van zo’n 3,5 miljoen euro gemoeid zijn. Kubo stond sinds juni 2013 op de loonlijst van de Young Boys, daarvoor kwam hij in eigen land uit voor Kyoto Sanga. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al 22 wedstrijden in de Champions League en Europa League op de teller, in de derde voorronde van de Champions League had hij met twee doelpunten (en een omgezette strafschop) nog een groot aandeel in de uitschakeling van Shakthar Donetsk.

“Kubo kwam ook uit voor diverse nationale jeugdelftallen, van de U16 tot de U23”, meldt Gent op de clubwebsite. “In februari 2012 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de eerste ploeg voor de Kirin Challenge Cup, een vriendschappelijke match tegen Ijsland, maar kwam niet tot spelen toe. In 2016 maakte hij zijn officieele debuut voor het Japanse nationale team in de match tegen Oman in Kirin Challenge Cup.”

Eerder deze wintermercato versterkten de Buffalo’s hun kern onder meer met doelman Lovre Kalinic, spits Darko Bjedov, flankaanvaller Samuel Kalu en middenvelders Birger Verstraete en Tesfaldet Tekie. Ook verdediger William Troost-Ekong maakte na een uitleenbeurt weer deel uit van de selectie van Hein Vanhaezebrouck. De Gentenaars, voorlopig zesde in de stand, trekken op competitiespeeldag 23 naar Lokeren.

bron: Belga