KLM splitst Economy Class in drie aparte categorieën

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft de Economy Class grondig herzien. Klanten kunnen voortaan kiezen uit drie opties: Economy Light, Standard en Flex.

Dit nieuwe systeem maakt het reizigers gemakkelijker om hun vlucht af te stemmen op hun persoonlijke wensen.

Zo is de categorie ‘Light’ bedoeld voor reizigers die zowel het budget als hun eigen bagage binnen de perken houden. Ruimbagage is in deze klasse dan ook niet toegestaan. Toeristen die opteren voor ‘Standard’ mogen één stuk ruimbagage meenemen en de vluchtdata tegen een betaling wijzigen. Wie een ‘Flex’-ticket koopt, mag eveneens ruimbagage meenemen en kan zijn ticket zonder kosten wijzigen of annuleren. Op de luchthaven zelf geniet je van de SkyPriority-service.

Prijsverschillen
Het mag dan ook niet verwonderen dat de prijsverschillen tussen die drie tickets behoorlijk groot zijn. Voor een light-ticket naar Nice tel je bijvoorbeeld 99 euro neer. Een Standard-ticket koop je vanaf 149 euro, een Flex-ticket vanaf 239 euro.

Gepersonaliseerde tickets
Volgens KLM is deze maatregel nog maar de eerste stap in de richting van vliegtickets op maat. Reizigers kunnen er immers zelf voor kiezen om hun kaartje nog meer te personaliseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ruimbagage toe te voegen aan een Light-ticket en kan je beenruimte bijboeken bij een Standard-ticket. Drankjes, maaltijden en snacks blijven wel inbegrepen voor alle passagiers.