70-jarige man overvalt bank om aan vrouw te ontsnappen

Lawrence Ripple uit Kansas heeft deze week schuldig gepleit aan een bankoverval. Opmerkelijk is dat de 70-jarige Amerikaan beweert dat hij het deed om aan zijn vrouw te ontsnappen.

Ripple pleegde de overval vorig jaar in september. Hij overhandigde een briefje aan de bankmedewerker, waarop stond dat hij gewapend was en geld eiste. De bejaarde kreeg 3.000 dollar (2.800 euro) in zijn handen. Niet veel later kwam de overval ten einde.

De overvaller had zich rustig in de lobby gezet en wachtte op de politie. Toen die arriveerde, gaf de man meteen aan dat ze hem zochten en ging hij gewillig mee. In zijn verklaring liet hij optekenen dat hij eerder die dag ruzie had met zijn vrouw. Daarnaast gaf hij te kennen dat hij zijn tijd liever in de gevangenis zou slijten dan thuis bij zijn echtgenote.

Die wens wordt mogelijk werkelijkheid, want Ripple kijkt aan tegen een celstraf van maximaal 20 jaar. Zijn echtgenote was ook aanwezig in het gerechtshof, maar weigerde te reageren volgens Kansas City Star.