Weerbericht - Geleidelijk zonniger en warmer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dinsdagochtend is het vaak grijs en nevelig, met op vele plaatsen aanvriezende mist. Dat meldt het KMI. Aanvankelijk verwachten we nog enkele plaatselijke sneeuwbuitjes vanaf de Nederlandse grens. In het westen is de kans op neerslag klein. In de loop van de dag wordt het droog vanaf het noorden en verschijnen er enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Ardennen en 5 graden in het noordwesten. In de nacht van dinsdag op woensdag is het droog met stilaan meer opklaringen vanaf het oosten. In het westen blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Hier en daar kan er nog aanvriezende mist ontstaan. De minima gaan van -2 graden in het westen tot -13 graden in de Ardense valleien.

Woensdag blijft het droog. 's Ochtends zijn er al brede opklaringen maar hangen er nog vrij veel lage wolken over het westen en delen van het centrum. In de loop van de dag wordt het overal zonnig. De maxima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen en 3 graden in het westen. In het centrum halen we 2 graden.

Donderdag blijft het droog en vaak zonnig. De zuidoostelijke wind voert nog vrij koude lucht aan over het land: de maxima schommelen tussen -4 graden in de Hoge Venen en 4 graden aan de kust. In het centrum wordt het 2 of 3 graden.

Ook op vrijdag blijft het zonnig. De wind draait naar zuid en zorgt voor een lichte stijging van de temperaturen. De maxima liggen tussen 1 en 8 graden. 's Nachts blijft het nog wel overal vriezen.

Van zaterdag tot maandag verwachten we meer bewolking en maandag kan er in het westen lichte neerslag vallen. In het centrum en het oosten blijft het wellicht droog. Overdag komen de temperaturen overal boven het vriespunt uit: de maxima liggen tussen 1 en 9 graden. 's Nachts vriest het nog enkel in Hoog-België.

bron: Belga