Boonen etaleert topvorm met ritzege

Ronde van San Juan - Tom Boonen heeft eerste seizoenszege al beet

Tom Boonen heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste overwinning van het seizoen. In de tweede etappe van de Ronde van San Juan schoot de voormalige wereldkampioen al raak. «Dit bewijst dat ik op het juiste pad ben.»

Boonen is bezig aan zijn laatste maanden als profrenner, maar van uitbollen is duidelijk geen sprake. In de eerste wedstrijd van zijn afscheidsjaar is de kopman van QuickStep Floors tot dusver een van de meest opvallende renners. Nadat hij eerder deze week zijn Colombiaanse ploegmaat Fernando Gaviria naar winst loodste in de openingsetappe van de Ronde van San Juan, mocht Boonen in de tweede rit zelf zijn kans gaan.

«Het plan was om mij te laten spurten, nadat we op dag 1 voor Fernando gingen», deed hij na afloop de ploegtactiek uit de doeken. Boonen stelde niet teleur en vloerde in de massaspurt de snelle Italianen Elia Viviani en Matteo Malucelli, en dat tot zijn grote tevredenheid.

«Ik heb al heel wat goeie ervaringen opgedaan in Argentinië en deze winst bewijst dat ik op het juiste pad zit voor de komende wedstrijden», klinkt het. «Dit is nog maar de start van het seizoen, maar het niveau in San Juan is goed. Ik ben blij om hier op Argentijnse bodem te winnen voor deze ongelofelijke fans. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen naar de start en finish afzakten. Je voelt echt hoeveel ze van het wielrennen houden en hoe gepassioneerd ze zijn.»

In het algemene klassement is Viviani de nieuwe leider. Na twee tweede plaatsen neemt hij de leiderstrui over van Gaviria, al is hij die vandaag wellicht alweer kwijt. Op het programma van de derde dag staat een individuele tijdrit over 11,9 kilometer.