Plafond van bureau Philippe Muyters komt naar beneden

Plafond van bureau Philippe Muyters komt naar beneden

Het plafond van het bureau van Vlaams minister Philippe Muyters is vanmorgen naar beneden gedonderd. Op het moment zelf – het moet tussen 8 uur en 8u30 gebeurd zijn – was er niemand in het kantoor, ook de minister niet die net terugkeerde van een interview in Antwerpen. “Hij heeft geluk gehad. Er zijn natuurlijk dagen dat hij op dat moment aan zijn bureau zit”, legt zijn woordvoerder uit. “Deze morgen is het plafond in mijn bureau naar beneden gekomen. Gelukkig niemand gewond, maar wel stevig schrikken…”, zo twitterde minister Muyters vanmorgen met daarbij een foto van zijn bureau. Op die foto is te zien hoe het plafond in zijn geheel naar beneden is gekomen, recht op de bureautafel van de minister.

“De poetsvrouw was om 8 uur nog op het bureau geweest en toen was er niks aan de hand. Het moet rond 8u30 gebeurd zijn”, legt woordvoerder Thomas Pollet uit. Op dat moment was er niemand in het kantoor aanwezig. “De minister zelf was net onderweg vanuit Antwerpen waar hij een interview had gegeven. Hij heeft dus wel geluk gehad, want vaak zit hij op dat uur al te werken aan zijn bureau”, klinkt het.

Nu zijn bureau tijdelijk onbruikbaar is, is een andere ruimte op het kabinet ingericht als bureau voor de minister. Het kabinet laat voor de zekerheid ook de plafonds in de andere kantoren van het kabinet controleren.

bron: Belga