Schoonmaker krijgt enorme vergoeding nadat hij valse orgie opruimt

Een Australisch gerechtshof heeft een schoonmaker een vergoeding van 156.051 dollar (110.000 euro) toegekend. De man was getraumatiseerd, nadat hij de personeelskamer moest poetsen na een valse orgie. 

De tuinman en een opzichter hadden voor de grap de personeelsruimte van de Helensvale State School omgetoverd tot een smerige bedoeling. Ze ‘versierden’ de kamer met lege blikjes bier, flessen wijn, slipjes en condooms gevuld met een beetje room. De grapjassen hadden zelfs een matras uit de ziekenboeg gehaald om hun poets kracht bij te zetten.

De schoonmaker van de school kon niet lachen met de uitvoerige klucht. Hij moest alles opruimen, terwijl er al kinderen op school aanwezig waren. Een traumatiserend ervaring, stelt zijn advocaat Bruce Simmonds.

“Hij was doodsbang en is het slachtoffer van emotionele stress. Zeker toen niemand wou toegeven dat het een grap betrof en hij dacht dat het echt was. Hij was zwaar van streek door dit voorval. Hij wist niet met wie hij moest praten, of waar hij het kon aangeven. Hij kropte alles op”, aldus Simmonds bij Daily Mail.

De schoolmedewerker had er schoon genoeg van en gaf zijn ontslag. Vervolgens klaagde hij de school aan voor ongewenste intimiteiten. Een tribunaal heeft de man nu gelijk gegeven en zijn psychologisch leed erkend. De rechtbank heeft het slachtoffer een vergoeding van 110.000 euro toegekend.