Trump president-elect – Sonny Perdue wordt Trumps minister van Landbouw

Trump president-elect - Sonny Perdue wordt Trumps minister van Landbouw

De aanstaande president Donald Trump is van plan de voormalige gouverneur van Georgia, Sonny Perdue, voor te dragen als zijn minister van Landbouw, zo berichtten de Amerikaanse media woensdag. Perdue was van 2003 tot 2011 de gouverneur van de zuidoostelijke staat, en maakte deel uit van Trumps adviescomité voor landbouw tijdens zijn campagne. Hij groeide op op een boerderij en haalde ook een doctoraat in de dierengeneeskunde.
In 2007 haalde hij de krantenkoppen omdat hij tijdens een periode van droogte een publieke wake organiseerde om te bidden voor regen. Hij vroeg God de inwoners van zijn staat te vergeven voor hun waterverspilling.
Verwacht wordt dat de aanstaande president donderdag zijn keuze voor Perdue zal aankondigen, een dag voor zijn inauguratie. Trump zal dan alle genomineerde voor zijn kabinet bekendgemaakt hebben, die nog moeten goedgekeurd worden door de Senaat.
Als de Senaat zijn nominatie bevestigt komt Perdue aan het hoofd van een ministerie te staan met een budget van 150 miljard dollar.

bron: Belga