Zulte Waregem bibbert in slotfase voorbij Eupen

Zulte Waregem bibbert in slotfase voorbij Eupen
Belga / J. Jacobs

Zulte Waregem heeft in zijn heenwedstrijd van de halve finale voor de Beker van België nipt gewonnen van Eupen. Op een gladde grasmat werd het 1-0.

De strijd om het tweede ticket voor de bekerfinale beloofde twee interessante confrontaties op te leveren. Zulte Waregem, derde in de competitie, speelt al het hele seizoen fris en stond tegenover de joker Eupen. De ploeg uit de Oostkantons brengt altijd iets onverwachts en legt op een goede avond knap voetbal op de mat.

Schaatsen in Waregem

Gisterenavond was spijtig genoeg niet zo’n avond. De Panda’s lagen onder de knoet in Waregem, maar de thuisploeg bracht er in de eerste helft ook niet veel van terecht. Op de eerste echte kans was het twintig minuten wachten en Lepoint besloot op het been van de Eupense doelman Niasse. Die had iets later ook een prachtige redding in huis op een harde kopbal van diezelfde Lepoint. Het gebrek aan meer kansen had ook veel te maken met de grasmat. Ondanks de veldverwarming vielen er opvallend veel uitschuivers te noteren.

Ook de tweede helft was niet meteen een vertoning om het warm van te krijgen. Opnieuw was het Lepoint die zorgde voor het eerste gevaar. De middenvelder tikte een voorzet voorbij Niasse, maar de kans strandde op de dwarslat. Zulte Waregem behield de controle over het spel, maar zolang de eerste goal niet viel, kon die ene goede tegenprik van Eupen alles omgooien. Uiteindelijk was het invaller Coopman die de West-Vlamingen bevrijdde. Zijn goal in de slotminuten was goed voor een felbevochte 1-0.

Met de winst zet Zulte een grote stap richting finale. Zeker als het binnen twee weken weet te scoren in de Oostkantons, ligt de trip naar Brussel binnen handbereik.