Politie schiet gewapende man dood in woning in Melle

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Oost-Vlaamse Melle heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een gewapende man neergeschoten in een woning. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Vermoedelijk ging het om een inbreker. Het parket bevestigt dat er een schietincident plaatsvond in een woning in Melle. De politie was in de nacht van zondag op maandag opgeroepen en trof er een gewapende man aan. De politie loste een schot en de man overleed aan zijn verwondingen.

De lokale politie Regio Rhode & Schelde (Destelbergen, Melle, Merelbeke, Oosterzele) wil voorlopig niet reageren op het incident. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden er geschoten is en of er sprake is van wettige zelfverdediging.

Het parket is een onderzoek gestart en er is een onderzoeksrechter gevorderd. Er is een wapendeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld voor verder onderzoek. "Ik kan bevestigen dat er een schietincident geweest is", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. "De politie is opgeroepen geweest en is ter plaatse gekomen. Er is een persoon neergeschoten die zelf gewapend was met een vuurwapen. De man is overleden, volgens mijn informatie ter plaatse." De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

bron: Belga