Louis van Gaal denkt niet dat hij nog terugkeert op trainersbank

Louis van Gaal denkt niet dat hij nog terugkeert op trainersbank

Louis van Gaal denkt niet dat hij nog terugkeert als trainer. Dat zegt de Nederlandse succescoach maandagavond tegen De Telegraaf. Na zijn vertrek bij Manchester United eind vorig seizoen twijfelde hij nog. “Ik riep toen dat ik zou stoppen. Later heb ik dat slim veranderd in ‘sabbatical’. Nu geloof ik niet dat ik nog terugkeer.”
De 65-jarige Van Gaal zei dat gebeurtenissen in zijn familie zwaar hebben gewogen bij deze beslissing. Afgelopen maand verloor hij zijn schoonzoon. “Er is zoveel gebeurd in mijn familie, dan word je ook weer als mens met je neus op de feiten gedrukt.”
Van Gaal vertrok afgelopen seizoen wegens tegenvallende prestaties bij Manchester United, hoewel hij met de club wel de FA Cup won. In 2014 werd hij met Oranje derde op het WK. Met Ajax won hij onder meer de Champions League en de wereldbeker, met Bayern München en Barcelona werd hij onder andere nationaal kampioen. In Nederland veroverde hij naast met Ajax ook nog eens met AZ de nationale titel.
Sinds zijn vertrek bij Manchester United in mei 2016 kreeg Van Gaal veel aanbiedingen. Hij kon onder meer naar China, waar ongekende bedragen worden betaald. “Maar ondanks dat ben ik nog steeds hier”, zei Van Gaal.
Van Gaal kreeg maandag bij het congres van Big Improvement Day in Scheveningen een Life Time Award voor alle prestaties in zijn loopbaan, ook voor zijn initiatieven buiten het voetbal om.

bron: Belga