Kerber heeft driesetter nodig in eerste ronde van Australian Open

Kerber heeft driesetter nodig in eerste ronde van Australian Open

Angelique Kerber (WTA 1) heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Duitse titelverdedigster, het topreekshoofd Down Under, nam vandaag in de eerste ronde in Melbourne in drie sets de maat van de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 51). Na twee uur en vier minuten stonden de 6-2, 5-7 en 6-2 en setstanden op het scorebord. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitse, die met 6-2 en 3-1 leidde en bij 5-3 voor de wedstrijd mocht serveren. Bij een 5-4 voorsprong in set twee kreeg ze zelfs een matchbal, maar toen ging het even mis. Tsurenko knokte voor wat ze waard was en pakte op haar vijfde setpunt de tweede manche met 5-7. In de beslissende set stak ‘Angie’ echter een tandje bij (6-2).

Het werd een deugddoende zege voor de nummer één van de wereld, die een slechte voorbereiding op de Happy Slam achter de rug heeft. In Brisbane en Sydney werd ze immers snel uitgeschakeld, nu was ze wel bij de les.

In de tweede ronde mag de titelhoudster, die woensdag haar 29e verjaardag viert, de baan op tegen de Duitse Carina Witthoeft (WTA 89).

bron: Belga