Weerbericht - Winterse zaterdag voor de boeg

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft zaterdag wisselvallig. 's Ochtends wordt het iets droger met opklaringen, vooral over het westen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe met buien die van over de Noordzee over ons land zullen trekken. In Vlaanderen vallen de buien onder de vorm van regen of smeltende sneeuw. Ten zuiden van Samber en Maas vallen sneeuwbuien. Plaatselijk kan daar opnieuw een sneeuwlaag van 15 cm bijvallen, zo meldt het KMI. De maxima schommelen zaterdag tussen -3 graden op de toppen van de Ardennen, rond +2 graden in het centrum van het land en tot +4 graden aan de kust. De wind is matig en aan zee vrij krachtig uit noord tot noordwest. Aan zee zijn rukwinden mogelijk tot 50 kilometer per uur.

Zaterdagavond en -nacht blijven er buien vallen die ook in Laag-België een winters karakter krijgen. In de Ardennen kan opnieuw tot 10 à 15 cm sneeuw bijvallen. Later in de nacht worden de buien minder frequent met enkele opklaringen. De minima liggen tussen -6 graden in de Ardennen, rond 0 of -1 in het centrum en tot +2 aan de kust. De wind is matig in het binnenland uit het westen en vrij krachtig aan zee uit noord tot noordwest.

Zondag is het eerst vaak droog, later zijn winterse buien mogelijk, vooral in het westen, bij maxima tussen -2 en 5 graden.

Maandag wordt het droog, kouder en vaak zonnig, op enkele Ardense sneeuwbuien na. De maxima schommelen tussen -3 en +3 graden.

Van dinsdag tot vrijdag krijgen we perioden met zon en ijzige maxima tussen -1 en -7 graden.

bron: Belga