Amerikaan betaalt belastingen met vijf kruiwagens vol muntjes

Een boete uit wraak betalen met kleine muntjes is ondertussen een gekende truc. Een Amerikaanse zakenman heeft die naar een hoger niveau getild door maar liefst vijf kruiwagens te vullen met kleingeld. 

Nick Stafford moest 3.000 dollar belastingen betalen aan het ‘Departement of Motor Vehicles’ (DMV). De zakenman lag echter overhoop met de overheidsinstelling. Op de website van zijn bedrijf uit hij zijn ongenoegen. Blijkbaar wou de DMV hem het telefoonnummer om drie wagens op drie verschillende adressen te registreren niet geven.

Toen hij uiteindelijk een nummer kreeg, antwoordde de persoon aan de andere kant van de lijn dat het nummer normaal gezien niet dient voor burgerzaken. Nadat Stafford de wagens had geregistreerd, vroeg hij nog naar de telefoonnummers voor negen belastingkantoren. Toen hij die niet kreeg, trok de zakenman naar de rechtbank. De zakenman kreeg de nummers, maar een rechter seponeerde de zaak.

Om het gebrek aan transparantie aan te klagen, besloot de Amerikaan uit te pakken met een stunt. De 3.000 dollar die hij verschuldigd was aan de DMZ leverde hij in de vorm van 300.000 munten. Goed voor vijf kruiwagens vol en een totaalgewicht van 726 kilogram. Elf mensen hadden zeven uur nodig om al het geld te tellen.