Jasper Stuyven legt lat hoog in 2017

Jasper Stuyven legt lat hoog in 2017

Jasper Stuyven (24) won vorig jaar Kuurne-Brussel-Kuurne en mikt in 2017 een trapje hoger. “Ik ben ambitieus”, zegt hij op de teamstage van Trek-Segafredo in Mallorca. “Ik wil graag een voorjaarsklassieker winnen.” Al beseft de renner dat hij dan wel heel wat grote namen moet verslaan, zoals onder anderen Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff, Tom Boonen en Niki Terpstra. “Oké, misschien kom ik net dat tikkeltje tekort om jongens zoals Sagan of Greg te kloppen, zeker in de Ronde van Vlaanderen, omdat ik voor die wedstrijd nog wat jaartjes moet groeien. Maar in andere koersen moet ik uitgaan van mijn eigen kunnen, zeker in Parijs-Roubaix, een wedstrijd die me 100 procent ligt. Ik heb al finales gereden van grote voorjaarskoersen. Het is mijn ambitie om dat opnieuw te doen. Ik moet mikken op die overwinning, al besef ik dat er nog vele andere renners dezelfde ambitie hebben. Je moet proberen, uitgaan van je eigen kracht.”
Na het pensioen van Fabian Cancellara schuift Stuyven een plaatsje op in de pikorde bij Trek-Segafredo. “Ik ben niet langer die luitenant in het voorjaar”, legt hij uit. “In Milaan-Sanremo (waar Degenkolb won in 2015) is John de uitgesproken kopman, maar in die andere voorjaarswedstrijden delen we het kopmanschap. Ik vind dat een goede zaak, het wordt belangrijk dat we goed spreken met elkaar. Ik geloof daarin en ik geloof in onze collectieve sterkte. Samen met nog Theuns, Nizzolo en Felline vormen we een sterk blok.”
Vorig jaar maakte Stuyven zijn debuut in de Tour, dit jaar is hij van de partij in de Giro. “De eerste twee weken mag ik mijn kans gaan om een rit te winnen”, zegt hij. “Daarna rijd ik mee in dienst van Bauke Mollema, die mikt op een goed klassement.”

bron: Belga