Duizenden gezinnen zonder elektriciteit in Wallonië

Duizenden gezinnen zonder elektriciteit in Wallonië

In Wallonië zitten vrijdagochtend duizenden gezinnen zonder elektriciteit. In alle provincies zijn er problemen, maar vooral in Namen zijn veel woningen getroffen. Volgens distributienetbeheerder Ores zijn de stroompannes vooral te wijten aan de wind, waardoor takken op de elektriciteitsleidingen vallen. In de provincie Namen zitten duizenden gezinnen zonder elektriciteit. Dat is met name het geval in de gemeentes Gembloux, Namen, Yvoir, Dinant, Mettet, Philippeville en Walcourt. De leidingen worden er op dit moment gerepareerd.

Daarnaast zijn in Luxemburg een duizendtal gezinnen getroffen, onder meer in Paliseul, Neufchâteau, Saint-Hubert en Meix-devant-Virton. Ook daar zijn reparaties aan de gang, maar de herstellingsploegen van Ores worden er erg gehinderd door het winterse weer.

In Luik zijn er ook enkele pannes in Dalhem en in enkele gemeenten in de Condroz en Haspengouw. Henegouwen en Waals-Brabant blijven grotendeels gespaard, hoewel ook daar al enkele herstellingsploegen moesten uitrijden.

bron: Belga