Dossier Priscilla Sergeant: Meerderjarige verdachte overleden

Dossier Priscilla Sergeant: Meerderjarige verdachte overleden

Johan D.V., de meerderjarige verdachte in het dossier rond de dood van Priscilla Sergeant, is overleden. Dat meldt zijn advocaat, meester Gert Warson. Het overlijden zou van gisterenavond dateren en alles wijst erop dat D.V. zelf een einde zou gemaakt hebben aan zijn leven. Meester Warson is sterk onder de indruk van het overlijden. Het nieuws van de dood van Johan D.V. komt twee dagen nadat de Brusselse raadkamer zich boog over zijn doorverwijzing in het dossier Priscilla Sergeant. Het parket Halle-Vilvoorde vroeg daarin zijn doorverwijzing voor onder meer onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg, maar op de zitting van de raadkamer dinsdag werd plots geopperd dat het mogelijk om foltering ging. Het overlijden van D.V. zou van na die zitting dateren.

“Ik heb vorige week nog contact gehad met mijn cliënt en toen klonk hij strijdvaardig”, zegt meester Warson. “Anderzijds is het ook wel zo dat hij er erg onder leed dat het proces zo lang op zich liet wachten en dat hij gezien werd als een kindermoordenaar. Zijn psychische toestand was allesbehalve goed. Hij leefde ook al lange tijd ondergedoken in Oostende omdat hij in eigen streek, in Huizingen, bedreigd werd.”

Door het overlijden van D.V. is de strafvordering tegen hem uitgedoofd, aldus nog de advocaat. “Een rechter zal dat wel nog officieel moeten vaststellen, ik vermoed dat de raadkamer dat zal doen.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

bron: Belga