Charles Michel: "Blij dat akkoord bereikt is"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De federale regering is tevreden dat werkgevers en werknemers een akkoord bereikt hebben over een ontwerp van interprofessioneel akkoord. "Dit is een teken van vertrouwen tussen de sociale partners en goed nieuws voor de sociale stabiliteit en de sociale vrede, wat belangrijk is voor onze economische ontwikkeling", reageert premier Charles Michel. De sociale partners gaven het federale kernkabinet vanmiddag tekst en uitleg bij het akkoord dat gisterenavond laat bereikt werd. De verschillende regeringspartijen reageerden positief, al merkte iedereen wel op dat de impact nog zorgvuldig berekend moet worden. De regering doet voorlopig dus geen beloftes over een volledige uitvoering van het akkoord.

"De logische volgende stap is kijken welke de gevolgen zijn van dit omvangrijk en complex akkoord", zo verwoordde premier Michel het na afloop van de bijeenkomst. "De komende dagen zullen we binnen de regering kijken welke de consequenties zijn."

De eerste minister toonde zich alvast tevreden dat het akkoord zich aan de krijtlijnen houdt die de regering heeft uitgezet in het nieuwe wetsontwerp rond de loonkosthandicap dat momenteel in het parlement besproken wordt.

bron: Belga