Tom Boonen begint aan laatste seizoen

Tom Boonen begint aan laatste seizoen

Tom Boonen maakt zijn seizoensdebuut in San Juan op 23 januari. “Ik kijk ernaar uit”, zei hij vandaag op de teampresentatie van Quick-Step Floors in Kortrijk. “Ik heb een heel goede winter achter de rug en ik ben klaar om mijn laatste maanden in koers te rijden.” “Het is lang geleden dat ik nog eens een zorgeloze winter had. Nu kon ik perfect aan de voorbereiding beginnen en dat scheelt toch een slok op de borrel. Toen ik vorig jaar na mijn val in Abu Dhabi op de eerste trainingsstage arriveerde, had ik amper training in de benen, het verschil is groot. Ik was toen een schim van mezelf.”

Na Parijs-Roubaix houdt Boonen ermee op. “Het is een beslissing waar ik vrede mee heb en ik ben ook niet van plan om erop terug te komen. Ik word 37 jaar, het is genoeg geweest.” Vorig seizoen werd Boonen tweede in Parijs-Roubaix, nu mikt hij opnieuw op die vijfde kassei. “Natuurlijk is dat het grote doel, maar ik heb nog meer doelen. Ik wil eigenlijk nu al scoren, van in San Juan tot in Roubaix.”Een vierde zege in de Ronde van Vlaanderen is minder realistisch. “Sinds het hertekende parkoers ligt dat toch moeilijk voor mij, een man op leeftijd. Dat is toch meer voor een explosief renner, iemand die de opeenvolging van die korte hellingen makkelijk verteert. Roubaix ligt me beter.”

Boonen is ook niet van plan om met de handrem op te rijden. “Neen, helemaal niet. Dat mag je niet doen, opeens voorzichtig rijden omdat je schrik hebt om te vallen. Ik weet dat er nu na een val geen herkansing meer komt, maar je mag dat niet door je hoofd laten spoken. Ik ga nog altijd sprinten, hopelijk zelfs al in San Juan. Ik heb er zin in, laat dat koersjaar maar beginnen.”

Hoe zijn programma er precies zal uitzien is nog niet helemaal duidelijk. Voor hem zelf wel, de ploeg wil dat nog niet expliciet communiceren. Wat wel al duidelijk is: “Eerst San Juan, daarna volgde normaal Qatar, maar dat lukt nu niet meer na de schrapping. Ik zal nu een weekje thuis trainen. Dan volgt de Ronde van Oman, Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en vervolgens de Tirreno-Adriatico.

bron: Belga