Al meer dan 164.000 Belgen registreerden zich op reiswebsite Buitenlandse Zaken

Al meer dan 164.000 Belgen registreerden zich op reiswebsite Buitenlandse Zaken

Sinds de lancering in juli 2015 hebben al 164.148 mensen zich geregistreerd op Travellers Online. Dat is de speciale reiswebsite van Buitenlandse Zaken, bedoeld om landgenoten op vakantie of hun familie in ons land bij rampen of incidenten makkelijker te kunnen contacteren. Volgens Michael Mareel, woordvoerder bij Buitenlandse Zaken, zorgden aanslagen of andere veiligheidsproblemen in het buitenland telkens voor een toename van het aantal registraties. Wie naar het buitenland reist, kan zich sinds juli 2015 registreren op travellersonline.diplomatie.be. Die registratie duurt maar enkele minuten. Het volstaat om enkele persoonlijke gegevens (naam, rijksregisternummer, gsm-nummer en mailadres), je bestemming en een contactpersoon in België in te geven. Om privacyredenen worden al die gegevens twee weken na de terugkeer gewist.

Volgens Michael Mareel van Buitenlandse Zaken is de website vooral erg populair vlak voor vakantieperiodes. Opvallend is ook dat Buitenlandse Zaken een toename van het aantal inschrijvingen vaststelt na aanslagen, of wanneer landen om andere veiligheidsredenen uitgebreid de media halen.

De landen waarvoor reizigers zich het vaakst registreerden zijn Turkije, Frankrijk, Spanje, Thailand en Marokko. “Maar wij vragen aan alle reizigers om zich telkens op Travellers Online te registreren. Een noodsituatie zoals een natuurramp of een aanslag kan zich immers in alle landen voordoen”, besluit Mareel.

bron: Belga