Politie leert ouders alles over sexting

Sexting
Foto R.V.

De Ierse politie heeft een lijst gepubliceerd voor ouders met de codetaal voor texting. Zo kunnen ze zien wat hun kinderen online allemaal uitspoken.

Ouders zijn niet altijd mee met de jongerentaal en dus ook niet met de afkortingen voor seksueel getinte berichten. Dat is een van de redenen waarom ze vaak niet merken dat hun kind bijvoorbeeld slachtoffer is van grooming, waarbij pedofielen minderjarigen online benaderen.

LH6 en NIFOC

In de gids zijn de afkortingen opgelijst die gebruikt worden voor expliciete taal. Het gaat om codes als NIFOC (Naked In Front Of Computer), IWSN (I Want Sex Now), LMIRL (Let’s Meet In Real Life) en LH6 (Let’s Have Sex).

Daarnaast krijgen de ouders ook een verklaring van de combinaties van emoji’s die bijvoorbeeld staan voor seks of masturbatie.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Het was de Amerikaanse talkshowhost Kim Komando die de lijst samenstelde, maar de Noord-Ierse politie verspreidde de gids.

“Kinderen gebruiken misschien niet alle codes meer, maar het is iets waar ouders voor moeten opletten”, schrijft de politie. “Voorkomen is beter dan genezen, dus praat met je kind over zijn online activiteiten.”

Understand txt alk? Thot u did?Ave a lk at ur kids devices & use this 2 translate!Pls shareIt's 1drfl when you get to know it!TLK2UL8R

Posted by PSNI Newry & Mourne on Friday, 6 January 2017