Politie Brussel-West en vakbonden bereiken akkoord over extra agenten

Politie Brussel-West en vakbonden bereiken akkoord over extra agenten

Het politiecollege van de zone Brussel-West en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over extra agenten die de diensten op korte termijn komen versterken. Dat zegt vakbondsafgevaardigde Kris Verstraeten. Vanaf maandag 16 januari zullen er elf agenten uit het Kanaalplan van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) het korps versterken. Binnen de politiezone Brussel-West krijgen vandaag nog alle wijkagenten de vraag of ze vrijwillig willen overstappen naar de interventiediensten. De elf agenten van het Kanaalplan zullen die plaatsen invullen. Er komt ook een sectie van de federale politie die de lokale ordediensten zullen versterken bij evenementen.
“Er wordt grotendeels tegemoetgekomen aan de wensen van de mensen. Op korte termijn kunnen we hier absoluut mee leven”, zegt VSOA-afgevaardigde Kris Verstraeten.

Er is geen einddatum geplakt op de nieuwe maatregelen die de werkdruk bij de interventiediensten moeten ontlasten. De maatregelen zullen nu stapsgewijs ingevuld worden. Op lange termijn is er nog altijd een structureel probleem en wordt er gekeken naar het federale niveau.
“De vijf burgemeesters gaan nu samen politieke initiatieven nemen bij verschillende hogere overheden, maar hoe dat gaat gebeuren weten we niet. We hopen dat zij succesvol zijn”, zegt Verstraeten.

bron: Belga