Vrouw bevalt van zoon tijdens vlucht naar België

vliegtuig
AFP / K. BLEIER

Voor het eerst in jaren is er een kind geboren op een vlucht die onderweg was naar ons land. De Kameroense Anwei Arnette beviel ergens boven de Atlantische Oceaan van een zoon, dankzij de hulp van het personeel aan boord.

De hoogzwangere vrouw kwam van de Verenigde Staten, waar ze familie wilde bezoeken. Aan de grens hieldt de immigratiedienst haar tegen en zette haar terug op het vliegtuig. Ze vreesde immers dat de vrouw bewust op Amerikaanse bodem wou bevallen om een nieuw leven te starten in de VS.

Volgens de kersverse moeder was dat niet haar bedoeling, aangezien ze in Kameroen nog vier kinderen heeft en haar eigen bedrijf runt.

Ze was bovendien pas uitgerekend voor binnen twee weken en dacht dat ze nog voldoende tijd had voor een reis naar de VS.

Vernoemd naar piloot

Maar de immigratiedienst stuurde haar dus terug naar huis. Onderweg naar België, waar ze een tussenstop had, brak haar water. Rechtsomkeer maken was volgens de piloot geen optie.

“Gelukkig waren er toevallig een dokter en een verpleegster aan boord”, vertelt Arnette aan Het Nieuwsblad. “Ze hebben mij vooraan het vliegtuig op de grond gelegd, op enkele dekens.” Daar kwam haar zoon ter wereld, die Arnette wil vernoemen naar de piloot.