Vliegtuigbom Kortrijk: bewoners terug naar huis, dinsdag nieuwe evacuatie

De bewoners in de omgeving van de oude CM-site in Kortrijk, waar tijdens graafwerken een oude vliegtuigbom werd ontdekt, mogen maandagavond omstreeks 22 uur terug naar huis. Morgen, dinsdag 10 januari, om 8.30 uur brengt DOVO alles in gereedheid voor het demonteren en het transporteren van de oude vliegtuigbom. Zo meldt stad Kortrijk. Het springtuig werd maandagnamiddag om 15.45 uur ontdekt op een bouwwerf in de Sint-Janslaan. Er werd een veiligheidsperimeter van 100 meter ingesteld en DOVO kwam ter plaatse. Binnen de perimeter werd een evacuatie uitgevoerd. De bewoners konden terecht in een opvangcentrum in dienstencentrum De Zonnewijzer in de Langemeersstraat.
Maandagavond mochten zij hun woning terug betreden. Dinsdagochtend vanaf 8.30 uur zal DOVO de vliegtuigbom demonteren. Op dat moment moet dezelfde veiligheidsperimeter worden ingesteld, waardoor de getroffen bewoners opnieuw tijdelijk geëvacueerd zullen worden. Er wordt voorzien in dezelfde opvang in het dienstencentrum De Zonnewijzer (Langemeersstraat).
In de nacht van maandag op dinsdag is er politiebewaking op de site. De Sint-Janslaan is daardoor de hele nacht niet bereikbaar voor het verkeer.
Winkelcomplex K heeft uit veiligheidsoverwegingen beslist om dinsdag pas om 12 uur ’s middags de deuren te openen.

bron: Belga